Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Život Pásovce

Strastiplná cesta Pásovce Papy ze Severní Ameriky až na konce světa... a pak ještě dál, aneb jak se Papa do Čech dostal.


Inu, co bych vám tak mohl o sobě říct? No, jsem pásovec a jmenuji se Papa. Takže mi říkají Pásovec Papa. Pokud někoho zajímá mé konkrétnější biologické zařazení, pak mu můžu prozradit, že jsem pásovec devítipásý, nicméně tato informace může dotyčnému zvědavci pouze přiblížit můj zjev. Jak už plyne z toho, že jen málo pásovců je gramotných, nejsem totiž jen tak ledajaký pásovec. Moje cesta ke štěstí však nebyla snadná. Pokud budete mít dostatečnou trpělivost, můžu vám povyprávět něco málo o svém těžkém životě.

Jednou jsem se vám tak najednou narodil. Stalo se ta 6.6.666 6:66, v jisté ne příliš vybrané pásovčí rodině. Otec pásovec byl nezaměstnaný alkoholik a umřel asi minutu po mém narození, údajně při pohledu na mě. I přes jeho mouchy ho matka pásovka velmi milovala, což byl i jeden z důvodů, poř se po jeho smrti zbláznila a začala rovněž chlastat.

Díky tomuto osudu jsem byl odkojen v podstatě čistým alkoholem, který pravděpodobně může za mé nadpřirozené schopnosti. Již jako nemluvně jsem byl neobyčejně bystrý, rychlý a silný. Dokázal jsem běžet nepřetržitě několik dní a vlastní silou jsem převrhl slona, který mi stoupl na ocásek. Slon bohužel spadl na mou drahou maminku, a tak jsem osiřel. Brzy se začaly projevovat abstinenční příznaky a mým prvním slovem, které jsem kdy vyřknul bylo zvolání: "Alkohol!" Přihodilo se to takto: Jednoho dne už to vážně nešlo - byl jsem vyhladovělý a žíznivý a jediná konzumovatelná věc bylo jakési podivné ovoce právě vstupující do fáze rozkladu rozkládat. S odporem jsem se zakousl a s údivem zjistil, že v onom blivajzu je má nadevše milovaná surovina! Chuť to nemělo valnou, a tak stalo mým prvořadám úkolem zjistit, jak alkohol od nechutného ovoce oddělit.

Dlouho jsem žil z onoho pochybného polohnoje, když tu najednou okolo procházel, nečekán nezván, mocný čaroděj ZY, se kterým jsem se rychle seznámil a společně se zrodilo naše úžasné dílo - lihovar! To bylo roku 686 a naším kvalitním alkoholem (ZY byl už tehdy opravdu velmi mocný čaroděj) byl brzo zaplaven celý svět... a nechutně jsme zbohatli.

Pár desítek let jsme tak žili a postavili si velké a skvělé společné sídlo. Zatímco naše sláva a moc rostla, v tajnosti pracovali spiklenci na vlastních nápojích a za pár set let začaly ve velkém vyrábět nápoje konkurenční. Nebyly sice tak kvalitní, jako naše, ale nemuseli se dovážet a tak byly levnější. Tehdy přišla osudová chyba, neboť jsme, opojeni svou mocí, včas nereagovali. Dnes již zase máme velké impérium, ale bohužel již zdaleka nedosahuje oněch dávných rozměrů. Ale v této době bylo hůř a nakonec jsme museli náš lihovar zavřít. Naše bohatství sice bylo ohromné, ale ani tak nevydrželo věčně.

Dočasně se každý vydal svou cestou a po rozfofrování majetku jsme se živili jak se dalo. Zatím co ZY prošel celý svět relativně bez starostí (pro čaroděje takového formátu není těžké si obstarat potravu... a ani ostatní věci), já se plahočil někdy dost těžce. Uměl jsem sice pár triků od svého přítele, ale zatím to byly opravdu jen triky. A to nestačilo. Někdy se mi povedlo zabavit například záškodnictvím v kdysi konkurenčních lihovarech, kde jsem nakousával trubky vlastními zuby a labužnicky chlemtal to, co z nich teklo. Jen jednou se mi nějakým nedopatřením podařilo nahryzat ropovod... Tehdy mne málem díky zanechávané stopě objevili! No, zbytky ropy jsem na sobě měl ještě měsíc po tomto trapném nedopatření.

Jindy jsem se zase přiživil v cirkuse a chvíli mě dokonce angažovali jako baviče na královském dvoře v Anglii. Strava tam ale byl strašná, takže jsem putoval dál, až po mnoha letech má pouť skončila v České Republice, kde se mi zalíbilo. Jídlo i alkohol tu byly výborné! Jen pásovek se tu moc nevyskytuje... Postupně jsem procestoval tuto krásnou hnojem a zloději oplývající zemi a současnost se pomalu blížila. Někdy okolo roku 1997 jsem se dostal do Prahy a po čase se rozhodl nastoupit do televize Nova, jako moderátor televizních novin. Bohužel jsme se ale s panem ředitelem nepadli a já raději odcestoval do Brna, kde mne ale dostihla otřesná zpráva - ten podlý padouch vyrobil jakousi olezlou příšeru, která mě měla svým názvem evidentně naštvat - "Zajíc Zaza"! To teda chlapec vážně přehnal!

V Brně na mě však také čekalo jiné překvapení v podobě mého dobrého známého, čaroděje ZY, se kterým jsme se opět dali dohromady. ZY má momentálně jako krycí aktivitu zaručeně pravdivý a neuvěřitelně aktuální zpravodajský internetový časopis, ke kterému je přidružena spousta dalších úžasných věcí. Nabídl mi spolupráci na tomto odvážném projektu a já se postupně stal maskotem jeho webu a spolumajitelem.

Tou dobou také ZY začal, údajně kvůli osvěžení starých znalostí, navštěvovat Soukromou Školu Čar a Kouzel a potřeboval poštonosiče. Inu, kdo jiný, než starý dobrý osvědčený silný rychlý a bystrý pásovec mohl dostat toto prestižní místo. Jakožto nejpozitivnější věc, objevenou díky této instituci, bych jmenoval objevení rostliny zvané čaromrkev. Díky panu profesorovi Rennovi Ošklivínovi jsme pak nepřímo přišli na výrobu geniálního nápoje, který se lihovar ZY & Papa opět proslavil. Někteří ho možná už znáte - je to Čaromrkvovica.

Ve škole jsme ale nevydrželi příliš dlouho, neboť magie vyučovaná tamními profesory nedosahuje ve většině případů námi požadovaných kvalit, a tak se pouze podílíme na chodu školy a strašíme chudáky studenty a poštonosiče, když se zrovna rozhodneme tento ústav navštívit a podívat se, jestli přece jen není v oboru něco nového.

V současné době žiji vcelku spořádaný život a jakožto maskot, spolumajitel a redaktor časopisu ZY, pan lihovarník a bývalý poštonosič velkého čaroděje se mám celkem dobře. Sem tam si na čarofazolový pohon zaletím do své domoviny za nějakou tou pásovou a už mi nic neschází.


Tento text původně vznikl jako vypracování úkolu pro SŠČaK (Soukromou Školu Čar a Kouzel)

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!