Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Věda a náboženství si podaly ruce

Po dlouhé době se podařilo nalézt společnou řeč mezi náboženskými fanatiky a vědci.


Nedávno došlo ke událostem, o kterých mnoho lidí tvrdilo, že nikdy nastat nemohou už proto, že se navzájem vylučují. No, o tom vylučování ještě bude řeč, ale o jaké události vlastně jde? Věřte nebo ne, hlavouni všemožných církví a přední světoví vědci konečně našli společnou řeč v otázce vzniku světa.

Ta se objevila kupodivu ve velkém třesku. Obě strany upustily od některých zásad, a tak vznikla vskutku unikátní teorie velkého průjmu, která je v základě identická s velkým třeskem, ale hlavní roli v ní hrají bohové a role toaletního papíru. Bystřejším čtenářům již asi došlo, co se zrodilo v nejinteligentnějších hlavách současnosti.

Teorie sama je ve zkratce přibližně toto: bohové pořádali velkou hostinu, kde se jakousi nešťastnou náhodou objevilo na talířích pár prošlých pochutin. Za normálních okolností z bohů padá druhým koncem mnohem ušlechtilejší materiál, který zpátky přetváří v jídlo, neb jsou to bohové a jsou toho schopni. Tentokrát se ale rovnováha porušila a z bohů v jednom jediném okamžiku začala proudit ona známá hmota, kterou každý z nás jistě raději ani nestudoval po tom, co do sebe vpravil pár řádně prošlých jogurtů. Vše se odehrálo takřka během okamžiku a jelikož šlo o božský průjem, odehrálo se to taky za patřičné teploty. Takto zasviněné místo bohové raději rychle opustili a nikdy se nevrátili. Hmota, co po nich zůstala, se ale začala přetvářet v důsledku zbytkové síly bohů a nakonec z ní vznikl svět takový, jaký ho známe my. To, že na různých částech naší planety se objevila různá náboženství, je způsobeno tím, že v oblastech jejich vzniku převládá hmota vystřelená nějakým konkrétním bohem.

Nyní se vědci dohadují, jak jsou bohové vlastně velcí a kolik toho museli sníst. Různé církve se zase přou o to, který bůh měl na svědomí ono prošlé jídlo a komu tedy skutečně vděčíme za naši existenci. Nicméně se všichni shodly na základu, tudíž můžeme v brzké době očekávat nábožensko-vědeckou válku o detaily.

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!