Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Záplavy řádily opravdu všude

Dokonce i nášeho časopisu, i když sídlíme v Brně, se již záplavy nepřímo dotkly. Tentokrát trochu vážněji...


Toto téma je poněkud závažnějšího charakteru a ani my nemáme na zesměšňování této katastrofy. Spíš bychom zde chtěli oznámit, že záplavám jsme neunikli ani my. Sídlíme sice v Brně, ale ani to nás nezachránilo, neboť jsme internetový časopis, a tak naše činnost závisí na připojení k internetu, a protože nejsme zase tak velcí, tak i poskytovateli prostoru na internetu. Avšak náši poskytovatelé těchto nezbytných služeb, Euroweb a Web4U, mají sídlo v Praze, a to pod vodou.

Někteří si možná řeknou, že připojení nemůže být problém, protože se připojujeme k lokální stanici. To je sice pravda, ale centrální databáze Eurowebu je, jak to tak vypadá, jen jedna a ve chvílích vzniku tohoto článku ji snaživě zkoumají vodní živočichové. A když jsme se již na net dostali, zjistili jsme další zajímavou skutečnost - Web4U taky nejede, takže se objeti povodní ani nemohli oblažit pohledem na náš krásný časopis.

Samozřejmě, že kdyby se povodně omezili na tuto vcelku nepodstatnou věc, byl by asi rád opravdu každý (včetně nás). A zde máte aktuální předpověď počasí.

No, nakonec snad lehké zamyšlení nad zpravodajstvím, kterého jsme si v poslední době užili vskutku dostatečně (jak je i trošku vidět z předpovědi počasí...). Všemi opěvovaná ČT 1, to podle nás celkem přehnala. Informací sice bylo dost, ale jak to tak vypadá, tak na ČT trochu moc. Zvláště to bylo patrné na tzv. záběrech bez komentáře, kde jsme mnohdy nevěděli vůbec o co se jedná. Metali na nás obrázky bez jakéhokoli vysvětlení a mnohdy opakovali záběry několik dní staré (i když v pravém horním rohu měli nápis "Živě"!). Mnohem lepší ale bylo, když mluvili o Praze a k tomu promítali obrázky z Českého Krumlova a podobně. Po profesionální stránce byla Nova mnohem dál. Neotravovali s informacemi furt, ale narozdíl od profesionálů z poplatkářské stávkové televize si to připravili a jednou za hodinu podali slušnou a ucelenou zprávu.

Samozřejmě Nova taky nebyla dokonalá (třeba poněkud pozapomněla, že ta mrtvola po odstřelu lodě na onom místě neměla vůbec co dělat) a jednou za čas se na ČT objevilo taky něco zajímavýho a párkrát denně i něco s komentářem, ale náš názor je snad jasný.

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!