Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Pán prstenů - Společenstvo prstenu (film)

Co dodat? Snad jen, že tohle je prostě jiný kafe než nějakej Potter...


Ještě než se vůbec začalo mluvit o nějakém filmu, měl jsem už Pána prstenů několik let dvakrát přečteného, na což jsem nyní náležitě hrdý. Nicméně ihned po zjištění informace o výrobě jeho vizuální verze jsem začal pravidelně sledovat Kinobox a nakonec se mi konečně poštěstilo zahlídnout i něco málo o mém Miláškovi. V té době už ale kolovalo po internetu několik ukázek a já se nemohl dočkat, až to přijde k nám do kromaňonské ČR.

Když tu se to stalo. Kina byla samozřejmě vyprodaná a já vůl jsem si nekoupil lístek v předprodeji. Zkoušeli jsme volat do Olympie, ale furt tam bylo obsazeno, a tak byla vypravena výprava s cílem zeptat se osobně přímo na místě. Přistoupili jsme k pokladně a zeptali se, do kdy je to vyprodaný. Když tu se stal zázrak: všude byly fronty na lístky, my stáli u informací a ženská za pultem nám oznámila, že si právě tři lidi nevyzvedli lístky, ale už to začalo. Lapli jsme je a honem do sálu. Uteklo nám sice prvních asi 7 minut (což je velká škoda), ale i tak to stálo za to. Některé hodinové filmy připadají člověku delší. Dokonce jsme pak došli k názoru, že to moc zkrátili.

Osobně dost nesnáším špatné počítačové efekty, ale jak se nakonec dalo čekat, v tomhle trojhodinovém superfilmu jsem si mnoha nevšiml. A že jich tam je pomalu víc než reálného světa. Kupodivu. Snad jen bitka v Morii, kdy Legolas skáče po obrovi, mi přišla nějaká divná. Celkově ale super a du znovu. Jenom mě neuvěřitelně štve, že další díl bude až za takovou dobu. Stejně si žádný reklamní předměty nekoupím...

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!