Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Óda na Harryho Pottrat

Proč o tom vlastně píšeme? Jsme blbí? Asi jo.


Na úvod bych rád oznámil, že se trochu stydím za to, že se recenze na Plottra vyskytla hned vedle Pána Prstenů a ostatních super filmů. Je to opravdu nevkusné a touto cestou se omlouvám, ale zveřejnit jsem to musel.

Myslím, že se to všechno dá shrnout do jednoho pěkného souvětí: Děti mladší deseti let se při filmu bojí a ty které jsou starší se pro změnu chechtají (bohužel ne vtípkům).

Teď teda opravdu nevím, jestli má cenu pokračovat, ale pro masochisty to rozebereme trošku podrobněji. Hned od začátku, kdy se seznámíme s Henryho odpornými pěstouny a jejich nechutným parchantem, kteří jsou na našeho hrdinu tak neuvěřitelně zlí a krutí, že je z toho úplně šiblej, si divák starší deseti let říká, jestli je to film, nebo televizní inscenace na ČT 2. Herecké výkony jsou opravdu obdivuhodné. Pak se Hurry dostane do kouzelnické školy, kde od začátku touží být dobrý a nechce být špatný, aby nečinil zlo, které by dělalo špatně jiným dobrým lidem, kteří nemají v úmyslu nic špatného, ni nekalého. Zavede ho tam velký, užvaněný a vše hodné milující lesník (nebo co) z Vředovic. Pan Pantter samozřejmě vyvádí alotria a překvapuje svým umem, díky němuž samozřejmě všechno napraví. Nakonec se utká s vrahem svých rodičů. Je to opravdu nelítostný souboj na život a na smrt, plný zvratků, kouzel, krve a kung-fu. Nakonec náš šampión vítězí a vše je zase dobré. Na závěr ale přichází varování, že padouch není mrtev a zřejmě se ještě vrátí a Horry Pytter bude prožívat další dobrodružství.

No, sem tam měli celkem pěkný triky, ale někdy to zase vypadalo trošilinku trapně. Knížku sem nečetl, a ani nehodlám. Na film sem šel jen proto, že sem to měl zadarmo. Kurva, proč sem tam lezl? Líp bych udělal, kdybych si lehl někde poblíž mraveniště a vesele usnul.

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!