Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Božský Paaya - Jsem Dítě sněti

Paaya Hrubeš je již nějakou dobu (vlastně asi od začátku) zpěvákem Dětí Sněti. V soukromém životě je to (rovněž úspěšný) prodavač mucholapek vlastní výroby.


Paaya (ten vyhulenec si nepřeje být konktétněji specifikován) je zpěvák a kytarista skupiny Děti Sněti a jako takovou bokovku ještě sem-tam nahraje s Huskym nějaké CD NPKZ (Nejvyšší Punková Kvalita Zvuku).

Tato vytížená punková legenda z Brna našemu časopisu poskytla exkluzivní rozhovor. S umělcem jsme se sešli ve výchovném ústavu jménem Gymnázium Křenová, který je jakousi záhadnou náhodou navštěvován tímto individuem.

ZY: Dobrý den! Vy jste ten zpěvák Dětí Sněti?

Paaya: Ó! Děkuji za kompliment. Zpěvákem mne ještě nikdo nenazval.

ZY: A za co se tedy považujete?

Paaya: Podívejte, já se považuji za zpěváka. Problém je však v tom, že jsem jediný, kdo mě takto vidí. Například "zpěvák" kapely APB (Agresivní Piče z Brna) moje hlasové projevy označil jako řev vykastrované veverky...

ZY: Vypadáte spíš jako opice. Jste aspoň vykastrovaný?

Paaya: No dneska na sobě teda zrovna nemám trenky, tak se koukněte.

ZY: Děkuji, snad někdy příště. Vaše hlava připomíná klubko zdechlých mastných hadů. Kdy s tím něco uděláte?

Paaya: (Zpěvák si prohrábne své mastné černé vlasy, ze kterých se zvedne houf much masařek a vlasy ztrácí svoji černou barvu.) Vzhledem k tomu, že si přivydělávám prodejem svých ustřihnutých dredů, které skvěle zastávají funkce mucholapky, jsem zatím se svou pokrývkou hlavy plně spokojen. Nemáte o pár zájem?

ZY: Děkuji, nechci. Ten smrad přece jen oželím,i když to evidentně funguje... A co to vaše hudební těleso? Slyšel jsem, že se chystáte rozpadnout.

Paaya: Jak vidíte, já se rozpadám už delší dobu.

ZY: To je vskutku cítit, ale co Děti Sněti jako celek?

Paaya: 30.8.2002 se možná bude ve Vyškově konat poslední večeře páně. Našimi spolujedlíky budou brněnské formace Ynsanyja, RaZYje a jacísi Ztebekrev - ne ne ne - počkat ... Zněhomozkomíšnímok ... nebo že by Znichchcánky ... nezlobte se, fakt nevím. Prý punková legenda. Pche! Tak jak to, že je jsem o nich nikdy neslyšel!

ZY: Nebude to Zeměžluč?

Paaya: Já vás jen zkoušel. A mimochodem ten koncert bude benefit na vozíčkáře. Přesněji řečeno potřebuju auto.

(Rozhovor se přesunul do školní jídelny gymnasia Křenová, kde se umělec rozčiloval nad tím, jak můžou dát do vegetariánského jídla slaninu. Nakonec vysomroval jako náhradu kolínka s omáčkou.)

ZY: Tak jak vám to chutná, Paayo?

Paaya: Hmmm, to je fakt náhrada jak prase. (S odporem odstrkuje kousky masa z "bezmasé" omáčky na kraj talíře.) Nebo možná jak hovězí, já to nepoznám.

ZY: A proč vlastně nejíte maso?

Paaya: Nejsem vrah.

ZY: Ale těch nevinných mušek, které každou chvíli přijdou o život na těch vašich mucholapkách, těch vám líto není?

Paaya: Byznys je byznys. Punk's not dead!

ZY: Já jsem trochu jiného názoru (PID - Punk is dead!). A co ...

Paaya: ... Fuj tajbl! To sou hovada! Zase maso! (A hudebník vyplivuje ovocný čaj zpět do skleničky.)

ZY: Já se pobliju! Ale zpět k rozhovoru. A co vaše rudé tričko? Volil jste snad KSČM? A mimochodem, máte ho naruby.

Paaya: (Umělec dostává barvu svého trička a jde mu pěna od huby.) CO SE SEREŠ DO MÝHO TRIČKA TY JEDNA KAPITALISTICKÁ KOLABORANTSKÁ NOVINÁŘSKÁ KRYSO?!?! (Lehce se zklidňuje a pokračuje dál.) Promiňte, ale nemám rád, když se mě novináři ptají na tak osobní věci, jako je rub a líc mého trička.

ZY: A k těm volbám...

Paaya: (Umělec opět dostává barvu svého trička a pěna mu teče z huby až na tenisky.) CO SE KSAKRU SEREŠ DO TOHO, KOHO JÁ KURVA VOLÍM!?!? TY JEDNA ZASRANÁ KAPITALISTICKÁ KOLABORANTSKÁ NOVINÁŘSKÁ KRYSO?!?


Zde končí zápis, jenž byl nalezen v kapse zavražděného redaktora ZY. Čest jeho památce!


 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!