Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Rozhovor se Zelenou krávou

Rozhovor se skvělou hudební shupinou, která jistě brzy vyhraje českého slavíka.


Jednoho krásného dne jsem se (vcelku náhodou) ocitl na koncertě skupiny Zelená kráva. Dřív jsem o nich vůbec neslyšel, a tak se mi tam ani moc nechtělo, ale nakonec toho rozhodně nelituji. Brněnská Musilka byla totálě vyprodaná a to, co se ozvalo z reproduktorů, to se prostě nedá popsat. Odpoledne jsem dělal rozhovor s Danem Hůlkou, díky čemuž byl v pravé kapse mých kalhot diktafon, a tak jsem se po zkončení toho skvělého zjevu rozhodl udělat rozhovor také s těmi čtyřmi mladými geniálními lidmi. Stačilo překonat pár osobních strážců a takto to dopadlo:

ZY: No, nazdar! Já jsem ze ZY, neřekli byste našemu skvělému časopisu pár slov?

Chcip: Vy jste ze ZY? Toho superčasopisu ZY? To je super! Normálně rozhovory moc neposkytujeme, je to hrozná nuda, ale tady bychom udělalt výjmku mohli. Co vy na to? (táže se ostatních a ti nadšeně přikyvují) Tak se ptejte.

ZY: Mě, a jistě i ostatní vaše fanoušky, by velmi zajímalo, jak jste vlastně došli k rozhodnutí založit kapelu, když je jich tu teť tolik.

Chcip: Tak, nebylo to ze začátku moc idilický. Ferda potřeboval nějáký prachy na chlast, tak zahrál v hospodě pár písniček na kytaru a hrál tak dlouho, než před něj postavili tři flašky piva a sdělili mu, že pokud nevypadně, tak mu je rozbijou vo hubu. Tak se zrodila myšlenka kapely. Já a Ferda jsme sehnali basáka, na kytaru raději, po tom co se stalo v hospodě, hraju já, i když sem to před tím nedržel nikdy v ruce a Ferda si vzal buben....

Ferda: Co, kdo to sakra je? Neznám ho od někud? (a padná zpět na pohovku, kde před chvílí spokojeně pochrupoval)

Chrop: Toho si nevšímejte, to je normální. Zatím ale vždycky vydržel až do konce koncertu. No, my vlastně končíme podlě něj - jak to s ním začne vypadat moc bledě tak rači zkončíme.

Breberka: No, já sem se jednou tady s klukama po koncertě vyspala. Chytli ode mě nějáký breberky a tak s nima vod tý doby hraju.

Chcip: Jó, ty potvory raději nepřipomínej. Ještě teť se musím poškrabat na ptákovi, když si na to vzpomenu! (a demonstrativně tak činí)

ZY: No dobře, teť vím odkud se vzala ta Breberka, ale co ty ostatní přezívky?

Chcip: Ferda Spařenec je celkem jasnej. Stačí se podívat támhle. (ukazuje při tom do rohu na pohovku, kde Ferda leží v poloze připomínající ožralého mravence) Chroptík to má podle zpěvu. Když zpívá, vždyť si to přece slyšel, tak si můžeš snadno představit, že bleje. A ta moje, tak to sme jednou ....

Chrop: Ale hovno! Ten by zase chtěl vyprávět nějáký ty svý kraviny. Prostě ho jednou přejel trabant a vod tý doby má hlas jak dvooutakt, trochu přichcípává a zapomíná texty.

ZY: Přiznám se, že ani nevím, jestli máte nějáké CD. Máte tedy něco. Co připravujete?

Chcip: Je to neuvěřitelné, ale CD zatím nemáme. Naštěstí už na tom děláme a do konce letních prázdnin by to mělo vyjít. Zároveň pracujem i na WWW stránkách, ale ty budou taky až za chvíli.

ZY: Hodně tady mluví Chcip. Je to nějak domluvené, že vystupuje hlaně zpěvák. Necítí se ostatní trochu v pozadí?

Breberka: Chcip je manažer, textař, skládá hudbu a zpívá sti to. Sem tam se sice povede propašovat něco našeho, ale nemá to rád. Tak je to i mimo jeviště. Jinak je ale v pohodě a je s ním sranda.

ZY: Mě by se to teda nelíbilo, ale kecat vám do toho nebudu. A co děláte ve volným čase?

Breberka: Buď sme u mě doma, v hospodě, nebo v příkopě. Ne, vlastně je to úplně jinka. Ještě taky chodíme na záchod.

ZY: Já myslel, že budete mít trochu pestřejší život. Takoví slavní umělci, a vy mi budete tvrdit, že nic neděláte?

Chcip: Ale jó, Breberka zase kecá. Tafy Ferda je vášnivej amatérskej mirmikolog. Nejraděj studuje mravence v přírodě. Je taky trochu masochista, tak sme ho už párkrát našli ležet v mraveništi. Breberka si sem tam přividělá někde v nočním podniku, nebo na ulici a taky se stará o zahrádku. Chrop pracuje na poli. Pěstuje tam mák a konopí. K tomu je docela slušnej chemik-samouk. A já? Já jsem samozřejmě jedinej normální. Třikrát sem byl v Himalájích, dvakrát v Amazonii a jednou jsem se potápěl u Austrálie. Od tý doby nemám na levé ruce dva prsty, ale při hře na kytaru mě to nevadí.

Ferda: Já jsem malý mraveneček, co si staví domeček...

Chrop: Ještě si zapoměl, že Ferda někdy navštěvuje psychiatrické léčebny, kde rozdává radost a smích.

Breberka: Nebuť hnusnej Chrope, taky si tam párkrát byl. Jo, z Bohunic tě vyhodili, ale radši bych se tím nechlubila, být tebou.

Chrop: Tak si to užij, že seš tady jediná bez ústavního léčení. Taky na tebe dojde, uvidíš.

Breberka: Aby ses neposral!

ZY: Tohle si vyřešte pozděli. Ještě bych se rád zeptal, jestli někdo z vás studuje, nebo pracuje. Myslím samozřejmě kromě tvrdé práce v hudebním oboru.

Chcip: Já jsem zástupce ředitele české pobočky Microsoftu, Ferda studuje VUT a přivydělává si konstruováním letadel, Chrop je stímový ministr obrany v SSS a breberka, kromě prostituce, taky sekretářka ombutsmana.

ZY: Tak jo, nějaká vzletná slova na závěr?

Chcip: To už nás chcete opustit? To je škoda. Jakmile bude CD, nebo WWW, tak vám dáme vědět. A ta vzletná slova? Snad tohle: "Kdo nejde na náš koncert, ať de do prdele!"

Momentální složení skupiny

Brouk Chciplík-(Chcip)-zpěv, kytara (rytmická, sólo),sbory
Ferda Spařenec-(Ferda)-bubny, sbory, lihoviny
Chroptík-(Chrop)-basa, sbory
Breberuška-(Breberka)-flétna, zpěv, sbory

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!