Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Magorsoft - něco o všemi milované firmě

Máte rádi tuto firmu stejně, jako ji máme rádi my? Kód WirDOS převedený do obrazové podoby vás přinutí Billa milovat.


Zdrojový kó Windows převedený do obrazu.

Řekni mi Bože, mám napsat
a=x+1, nebo a=x/2?

Za to my nemůžeme. Modrou obrazovku způsobuje Bůh.

(Ne)Šťastnou náhodou se podařilo vyrobit nový OS. Změna názvu je opravdu zdlouhavá a náročná procedura...

I když to tak na první pohled nevypadá, musím přiznat, že něco Magorsoftí programy opravdu dělají. Bohužel mnohdy dělají i to, co bych po nich zrovna nechtěl, nebo zrovna nějak nefungují, jak bych si představoval. Asi mám moc vysoké nároky. Jsem celkem tolerantní a nějakou tu chybu bych ještě snesl, kdyby jich nebylo tolik, kdyby za to nechtěli tolik a kdyby to tolik nevnucovali. V dnešní době běžný člověk v podstatě nemůže pracovat pod jiným OS, protože by nebyl "kompatibilní" s ostatními. I přes to, že mám na svém počítači i Linux, většinu času dělám pod Vir-dows, protože kamarádi nic jiného nemají a moje programy by jim nejely, a za to se velmi stydím.

Nechci tvrdit, že například Linux je bez chyby, ale aspoň za to nechcou tak nehorázný prachy. Já osobně mám asi nejlepší zkušenosti s počítači Psion Series 5mx s OS EPOC Release 5. Bohužel je to přece jenom jen kapesní počítač a je limitován rychlostí, která však příjemně překvapuje. Jediným nedostatkem je spojení s PC přes sériový port a program PsiWin taky nepatří mezi zázraky. (S PsiWinem nemá Bill naštěstí nic společného.)

Samozřejmě, že za všechno nemůže OS, ale programy samy jsou často špatně napsané, avšak v kvalitním OS by nemělo docházet ke stavům "modrá smrt". U Billáků je rozhodně nejzajímavější, že nejsou schopni tomu zabránit ani u vlastních programů. On ten důvod je celkem jasný: vždyť u Macrosoftu pracují samí nedostudovaní kreativci, kteří znovu objevují Ameriku. Kdyby tu vysokou dodělaly, možná by i věděly, co a jak je již vyřešeno a že je zbytečné to dělat znovu a hůře.

V budoucnu bych zde chtěl vytvořit něco jako seznam, nebo knihu zážitků s Masosoftem, takže uvítám jakoukoli věc, která se Vám přihodila a výjimečně i připomínku k chybě na těchto stránkách, abych zde neuváděl do omylu chudáčky méně znalé čtenáře. Pište mi, nebo prostě Vaši zkušenost zapište jako komentář k článku.

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!