Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

O komentářích

Jak jste si asi všimli, dá se téměř každá stránka na www.zy.cz komentovat. Jak na to se dozvíte zde. Tedy dala. Kdysi.


Jak jste si asi všimli, můžete na mnoha stránkách našeho úžasného serveru přímo napsat, co si o konkrétní věci myslíte. Jen toho klidně využijte. My budeme jedině rádi. A jak na to? Je to celkem jednoduché: prostě do příslušných kolonek zadáte své jméno, e-mail a do velkého editačního okna napíšete ten výplod chorého mozku, který vás právě souží. Vaše komentáře nebudou nijak upravovány, ale pokud budou hodně mimo, není vyloučeno jejich odstranění. E-maily nejsou zveřejňovány přímo a k jejich zobrazení je nutno jisté aktivity, což je do určité míry chrání před SPAMem a podobnými srandami.

Komentáře se nemusí omezit jen na prostý text. Řetězce jako :-) a :-( jsou zaměňovány za grafické smajlíky, a to takto:
:-) =   :-P =
:-( =   8-( =
:-D =   >:( =
:-/ =   B-) =
%-) =   X-O =
?!? =   X-P =

V příspěvku se také dá kromě textu samotného použít pár HTML tagů. Můžete vložit obrázek (napíšete <IMG SRC="http://adresa_obrazku">, uvést odkaz na soubor nebo stránku (napíšete <A HREF="http://adresa_stranky" TARGET="_BLANK">Text odkazu</A>).

Pro formátování textu se dají použít následující tagy: tučné písmo (uzavřít mezi <B>váš text</B>), podtržené písmo (uzavřít mezi <U>váš text</U>) a kurzíva (uzavřít mezi <I>váš text</I>). Textové tagy se dají kombinovat.

Ostatní tagy se zobrazují tak, jak je napíšete. Kromě adres obrázků a stránek nezáleží na velikosti písmen. Ty zobáky jsou normální "větší / menší". Pro ty nezkušené s HTML uvedeme příklad:


Zadaný text:

Nazačátek pár smajlíků: :-) :-D :-( :-/ ?!? B-)

Ahoj! <B>Tohle je tučně</B>,
<U>tohle podtržené</U>
a <I>tady zase kurzíva</I>.
Zde je <B><I>tučná kurzíva</I></B>
a nakonec <B><I><U>vše najednou</U></I></B>.

Taky samozřejmě můžete začít s <I>kurzívou a přidat <U>podtržení,
které pak ukončíte</U> a podobné kravinky...</I>

Vložíme sem malý obrázek <IMG SRC="http://smiles.zy.cz/3.gif">
a k tomu jeden odkaz na skupinu <A HREF="http://npkz.zy.cz"
TARGET="_BLANK">NPKZ</A>.


Výsledek tohoto zadání naleznete jakožto první komentář k tomuto článku. Jen si tu klidně zkuste, co vlastně co dělá. Přinejhorším to smažeme... Rozhodně je to lepší zkoušet tady, než to prasit jinde, ne?

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!