Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Žárovky zmizely dřív než se čekalo

Po oznámení Evropské unie o budoucím zákazu klasických žárovek se po nich v obchodech jen zaprášilo.


Sotva se objevily první zprávy, že se Evropská unie chystá zakázat staré dobré žárovky, které mnoho z nás tak rádo používá místo přímotopu, začaly tyto kdysi revoluční vynálezy hromadně mizet z pultů obchodů. Okamžitě se vynořilo množství spekulací a konspiračních teorií. Od prostého obviňování majitelů obchodů, přes hřímání Jiřího Paroubka, že všechny žárovky koupila ODS, Bursíkův vystrašený proslov o tajných zásobách Václava Klause kdesi v hradních kobkách, až po útok mimozemšťanů a návrat Ježíše Krista.

Našemu časopisu se však opět podařila zjistit ta pravá pravda. Není sice tak romantická, o to je však horší. Za vším stojí nově vznikající žárovková mafie. Gangsteři vycítili příležitost a začínají si ve velkém budovat zásoby, které brzy bohatě zpeněží. Došlo již i k několika ozbrojeným přepadením kamionů se žárovkami a firmy si začínají najímat ozbrojenou ochranku. Vzhledem k momentálnímu nedostatku žárovek se jejich cena na černém trhu již dnes pohybuje velmi vysoko. Jakmile vstoupí evropské nařízení v platnost, budou si muset labužníci, toužící po troše toho tepla ve své studené místnůstce, sáhnout opravdu hluboko do kapsy.

Je tak pouze otázkou času, kdy se začnou žárovky do EU ve velkém pašovat ze svobodnějších zemí, jako je třeba Čína.

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!