Toplist
*
ZY   O autorovi   Koně   Galerie   Časopis   Obchod 
<- ------- ->
*
 

Majkl

Náš první koník, český teplokrevník s tátou arabem a mámou anglánkou.


Pohlaví: valach
Plemeno: angloarab s papíry českého teplokrevníka
Barva: pihatý a lehce grošovaný bělouš
Datum narození: 3.1.1997
Otec: Duellano Smolka
Matka: Malvína

Jak se k nám Majkl dostal

Po roce ježdění jsme začali koketovat s myšlenkou vlastního koníka. Majkl, typický český teplokrevník s otcem arabem a mámou anglánkou, se k nám dostal jednoduše tak, že se do něj zamilovala ségra na jízdárně. Inu, protože nám bylo nenápadně naznačeno, že se asi bude prodávat, vzali jsme si ho po nějaké době na měsíc do pronájmu… a nakonec je náš. Zhruba takhle nějak si představuju ideální postup při pořizování koně.

Ne že by Majkl byl úplně bezproblémový koník, ale aspoň jsme poměrně dobře věděli, jak na tom je. Když si ho předchozí majitelé přivezli jako údajně koníka na jízdárnu pro děti, zjistili že si přivezli nebezpečného magora, ke kterému se ani nedá jít do boxu. Původně ho sice chtěli vrátit, ale nakonec na něm raději zapracovali, a tak se do něj už po půl roce práce mohla teprve asi půl roku jezdící ségra začít zamilovávat.

Ze začátku bylo veselo, ale díky ségřině trpělivosti a vytrvalosti je dnes z bývalého zmagořeného distančáka kůň schopný vyrazit na drezurní soutěž.

Fotky

 


Tyto smrtelně vážné stránky vytvořil a spravuje ZY, zástupce Aštara Šerana na zemi! Jestli nemáš rád sušenky, tak sem nelez!